کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یا بیماری ماهیچه قلب

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یا بیماری ماهیچه قلب

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک چیست؟

یکی از آسیب ها و خطرات بسیار جدی و مرگ آور که ممکن است در عضو مهمی مانند قلب به وجود آید بیماری های مربوط به ماهیچه قلب می باشد که از کشنده ترین نوع بیماری ها به شمار می آید.

با بیان ساده‌ تر می توان گفت که در این بیماری معمولاً تیغه میانی بطن ها به طرف چپ رشدی مضاعف داشته که می تواند راه خروجی آئورت را به طور کامل مسدود کند، در ادامه این روند پمپاژ خون به طور جدی و خطر آفرینی مسدود شده و عدم خونرسانی به سایر اعضا به ویژه مغز می تواند خطر مرگ را برای افراد به همراه آورد. توجه داشته باشید.

هرگونه مشکل در نواحی مختلف قلب نوعی بیماری و عارضه بزرگ به شمار می‌ آید اما اگر آسیب در بخش ماهیچه ها رخ دهد و رشد مضاعف آنها اتفاق بیفتد گاهاً پزشکان نمی توانند روش های درمانی سریع و فوری را در پیش بگیرند و فرد متحمل عوارض بسیار سخت و سنگین خواهد شد.

پزشکان و متخصصان هنگام بروز بیماری‌ های خاص مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک سعی دارند روش های کنترلی و درمان به موقع را در پیش گرفته تا فرد از خطرات جدی و عوارض جبران ناپذیر این عارضه در امان باشد.

علائم بیماری ماهیچه قلب

علائم بیماری ماهیچه قلب
علائم بیماری ماهیچه قلب

همانطور که می دانید تمامی آسیب‌ ها و مشکلات جسمانی با علائم و نشانه های همراه هستند که اگر به موقع و سریعا به آنها رسیدگی شود می توانید از شدت گرفتن سایر بیماری‌ ها جلوگیری نمایید و روند درمان نیر در مدت کوتاهی انجام می پذیرد.

از علائم‌ شایع کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک و یا بیماری ماهیچه قلبی می توان به احساس درد و تنگی نفس در قفسه سینه اشاره کرد، این افراد در مواردی با پیشرفت بیماری ممکن است غش کردن و بیهوشی را تجربه کنند هر چند که سرگیجه و خستگی مداوم از علائم همیشگی این بیماری خواهد بود.

مطالعه بیشتر  علت درد قفسه سینه

پزشکان و متخصصان معتقدند افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک معمولاً تپش قلب و آریتمی قلبی را حتی در زمان استراحت تجربه می کنند و البته فشار خون بالا در این افراد عامل و نشانه‌ ای برای بروز این بیماری است.

لازم به ذکر است چنین بیماری هایی معمولا به صورت ارثی به نسل های بعدی منتقل میشود، اگر شخصی در خانواده با این بیماری مواجه است بهتر است که تمامی نزدیکان از سنین جوانی مراقبت ها و چکاپ های لازم را از سلامت قلب انجام دهند و اگر این عارضه برای آنها اتفاق افتاد در مراحل اولیه کنترل و درمان شود.

بیماری ماهیچه قلب زمانی خطر آفرین است که نسبت به درمان آن بی‌ توجه باشید یا خیلی دیر متوجه حضور این بیماری شوید، در غیر اینصورت رسیدگی به موقع به علائم ذکر شده و انجام بررسی ها و چکاپ های دقیق کمک می کند که خیلی سریع این عارضه درمان شده و هرگز سلامت شخص با خطرات جدی مواجه نمیشود.

عوارض بیماری ماهیچه قلب

عوارض بیماری ماهیچه قلب
عوارض بیماری ماهیچه قلب

طبق تحقیقات انجام شده محققان و پزشکان اعلام می‌ کنند که بیماری‌ های خاصی مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یا بیماری ماهیچه قلب مرور زمان شدت گرفته و وضعیت قلب ضعیف خواهد شد، به گونه ای که شما می توانید آسیب‌ ها را در حد بسیار زیادی تجربه کرده و در موارد زیادی خطر مرگ را به همراه می آورد.

اما باید بدانید که به محض مشاهده علائم اولیه در نواحی قلب و قفسه سینه باید به پزشک مراجعه کنید در غیر این صورت اگر فرد مبتلا به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک باشد ممکن است عوارض بسیار سخت و سنگین مانند نارسایی قلبی و سکته های ناگهانی را تجربه کند.

با وجود این بیماری مسدود شدن جریان خون در موارد بسیار زیاد اتفاق می افتد و این عارضه موجب سرگیجه، بیهوشی، تنگی نفس و درد بسیار زیاد در سینه خواهد شد.

البته به دنبال ضخامت بیشتر عضله قلب بیماری های مربوط به دریچه میترال نیز رخ می دهد، لازم به ذکر است که هرگونه آسیب در بخش‌ های مختلف قلب با عدم خونرسانی درست همراه است که می‌ تواند در مدت کوتاه به آسیب شدید و جبران ناپذیر تبدیل شود.

مطالعه بیشتر  فشارخون بارداری

همواره باید بدانید که این بیماری نه تنها برای قلب خطرناک است بلکه سایر اندام ها و ارگان های حیاتی بدن تحت تاثیر تنفی آن قرار می گیرند و نمی توان به هیچ عنوان از شدت گرفتن آن جلوگیری نمود، مگر آنکه در مراحل اولیه بیماری به درستی تشخیص داده شود و روش های کنترلی آغاز شود، در این شرایط قلب با سلامت کامل به کار خود ادامه داده و می توانید از وضعیت و سلامت آن مطمئن باشید.

راهکارهای مناسب برای تشخیص کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

راهکارهای مناسب برای تشخیص کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
راهکارهای مناسب برای تشخیص کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

زمانی که افراد با وجود بیماری و یا درد در ناحیه قلب به پزشک مراجعه می‌ کنند متخصصان چندین روش کاربردی را در پیش گرفته تا متوجه شود که آیا عارضه و بیماری در قلب وجود دارد یا خیر.

پزشکان و متخصصان با بررسی شواهد و علائمی که بیمار به آنها ارائه می دهد تا حدودی متوجه میشوند که علت چیست و چه بیماری ممکن است سلامت شخص را تهدید کند.

متخصصان قلب برای تشخیص بیماری های مربوط به ماهیچه قلب چند راهکار را در پیش می‌ گیرند که ساده ترین و کاربردی ترین آنها را معاینات بدنی می دانند، پزشکان با استفاده از گوشی های مخصوص سعی دارند تا صدا و ریتم قلب را بررسی کرده و متوجه خواهند شد که آیا جریان خون در قلب مشکل دارد یا خیر.

از  طرف دیگر مطالعه سوابق پزشکی و بررسی بیماری های خانوادگی می تواند به تشخیص پزشک کمک زیادی کند، اگر شخصی با مشکلاتی مانند نارسایی قلبی و ایست قلبی مواجه باشد پزشکان با انجام آزمایشات خاص دقیق‌ تر بررسی می کنند که علت این عوارض چیست و آیا مربوط به بیماری‌ های خاصی مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک میشود یا خیر.

انجام برخی از تست های تشخیصی می‌ تواند روشی مناسب برای بررسی چنین عوارضی باشد در موارد زیادی پزشکان اکو قلب را انجام داده تا بتوانند ضخامت عضلات قلب و میزان جریان خون را نیز بررسی کنند، البته در مواردی نوار قلب نیز کاربرد مناسبی خواهد داشت.

مطالعه بیشتر  اکو کاردیوگرافی چیست؟

در موارد پیشرفته پزشکان ام آر آی قلب را که با واسطه یک میدان مغناطیسی انجام می پذیرد را مناسب دانسته و با تمامی این روش ها خیلی دقیق می توانند از وضعیت و عملکرد قلب مطلع شوند.

درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

پس از انجام معاینات و تست‌ های مختلف اگر پزشکان وجود بیماری مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک را به صورت قطعی تشخیص دهند سعی دارند که هر چه سریع تر روند درمان را آغاز کرده و از شدت گرفتن این بیماری جلوگیری نمایند.

در مراحل اول پزشکان دارو درمانی را آغاز کرده تا با ایجاد آرامش در قلب و کاهش انسداد بتوانند پمپاژ خون را به حالت عادی بازگردانند.

متخصصان با توجه به وضعیت بیمار داروهای مختلف را برای آنها تجویز کرده تا بتوانند میزان فشار خون را کاهش داده و در این شرایط انقباضات قلب نیز به حالت کنترل شده در می آید.

اگر شخصی با نارسایی قلبی مواجه باشد متخصصان داروهای مخصوصی را برای این افراد در نظر می گیرند که البته باید بدانید که مصرف به موقع آنها تاثیر زیادی بر سلامت شما خواهد داشت و به هیچ عنوان نباید این داروها را بدون دستور پزشک مصرف کنید.

در موارد شدیدتر اگر پزشک متوجه شود که عارضه ای وخیم‌ تر سلامت قلب را تهدید می کند با استفاده از روش‌ های جراحی سعی دارند تا بافت های آسیب دیده را نیز ترمیم کنند.

در موارد دیگر پزشکان روش های خانگی و تغییر سبک زندگی را نیز روشی مهم و تاثیرگذار به سلامت قلب می دانند و معتقدند که افراد مبتلا به بیماری ماهیچه قلب اگر رژیم غذایی مناسبی داشته باشند و تمرینات ورزشی را مطابق با سلامت خود انجام دهند می توانند از شدت گرفتن بیمار جلوگیری کرده و مانند یک فرد عادی به زندگی خود ادامه خواهند داد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *