کم کاری تیروئید و ارتباط آن با قلب چیست؟
اختلالات غده تیروئید انواع مختلفی دارد و می تواند مشکلات قلبی را هم به همراه بیاورد.
جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی از مهمترین دلیل تشخیص به موقع و درمان بیماری های تیروئیدی است.
نکته مهم و قابل توجه این است که اختلال تیروئید در تولید هورمون ناکافی تیروئید یا با تولید بیش از حد تیروئید بر روی قلب تاثیر می گذارد.
تیروئید تاثیر بسیار مستقیمی بر روی رگ های خونی و عملکرد قلب و سطح کلسترول خون دارند.
آنها سرعت ضربان قلب و فشار خون و قدرت ضربان قلب را تحت تاثیر خود قرار می دهند دانش عملکرد نادرست خود تیروئید می تواند مشکلات مختلفی را به عنوان بیماری های قلبی به وجود آورد.
برای افرادی که هنگام بیماری قلبی دارند اختلال غده تیروئید می تواند یکی از عدم مزمن و برای بیماری قلبی شما باشد.
در تحقیقاتی که انجام شده است نشان میدهد اختلالات تیروئیدی بر روی بیماری قلبی تاثیر بسیار زیادی دارد و ترکیب این دو با هم می تواند مرگ آور هم باشد.
ارتباط بین کم کاری تیروئید و مشکلات قلبی


مشکلات قلبی برای فرد مبتلا به کم کاری تیروئید رخ بدهد این نشانه ها در افرادی که سابقه بیماری قلبی هم دارند شدید خواهد شد
مشکلاتی که شایعه هستند و به کم کاری تیروئید مرتبط هستند عبارتند از :
- تنگی نفس
- ضربان قلب آهسته که همان برادیکاردی نام دارد
- فشار خون دیاستولیک
- شرایط نارسایی قلبی
- ادم یا تورم بیماری عروق
کرونر تنگی نفس به خصوص در زمان فشار و تحمل فعالیت های ورزشی برای کسانی که کم کاری تیروئید دارد می تواند یک ضعف باشد در افرادی که بیماری زمینهای قلبی هم دارند این حالت شدید تر و وخیم تر می شود.
ضربان قلب به واسطه هورمون تیروئید تنظیم می شود اگر تیروئید کم کار باشد ضربان قلب به طور متوسط ۱۰ تا ۱۰ تا ۲۰ ضربان در دقیقه کند تر از ضربان نرمال می تپد.
افرادی که بیماری قلبی دارند و کم کاری تیروئید هم مبتلا هستند فیبریلاسیون دهلیزی آن ها تحت تاثیر قرار می گیرد ضربان قلب منجر به پمپاژ کمتر خون به سایر اعضای بدن شما می شود.
بعضی از افراد تصور میکنند که به علت کمبود هورمون تیروئید و اینکه متابولیسم بدن آنها کند شده است می تواند کم کاری تیروئید باشد.
افرادی که مبتلا به کم کاری تیروئید و فشار خون پایین هستند به فشار خون دیاستولیک هم مبتلا میشوند برخی به این تصور کم کاری تیروئید به دلیل سفت شدن رگ های خونی و فشار دیاستولیک خون است.
تیروئید کم کار می تواند نارسایی قلبی کنترل شده را به مناسب تر و روز های قلبی جدیدی را در این افراد به وجود بیاورد.
بیماری ادم در نتیجه بدتر شدن نارسایی های قلبی معمولا به وجود می آورد این بیماری پرکاری تیروئید هم تاثیر می گذارد و مشکل ساز است.
کاهش هورمون تیروئید می تواند باعث پیشرفت انواع بیماری های قلبی شود و عروق کرونر را تحت تاثیر قرار دهد.
تیروئید چگونه بر قد تاثیر می گذارد؟
تاثیر تیروئید بر روی قلب میتواند مشکلات زیادی را برای قلب وجود دارد و عملکرد نادرست غده تیروئید و یا تولید بیش از اندازه یا کمتر از حد تیروئید میتواند به کم کاری و پرکاری تیروئید هم تبدیل شود.
وضعیت و عملکرد نادرست آن امکان دارد در بروز مشکلات قلبی هم نقش داشته باشد غده تیروئید پروانه ای شکل است که در گلو قرار میگیرد.
هورمون ها را آزاد میکند و برای هر عضوی به ویژه قلب در بدن تاثیر می گذارد.
تیروئید بر سرعت ضربان قلب و قدرت و فشار خون و سطح کلسترول تاثیر چشمگیری دارد در نتیجه عملکرد نادرست خود تیروئید میتواند منجر به به وجود آمدن بیماری های قلبی زیاد میشود.
تیروئید غده های پروانه شکل و کوچک است که در وسط گردن قرار دارد و درست در زیر حنجره است این غده هورمون های تیروئیدی را تولید میکند و بر عملکرد هر سلول بافت و اندام تاثیر می گذارد.
این هورمون ها فشار خون دمای بدن سرعت تبدیل غذا به انرژی و ضربان قلب را کنترل میکند میانگین در بین افراد ایالات متحده که بیماری تیروئید مبتلا هستند.
تخمین زده شده است که ۶ درصد این بیماری را دارند و حدود ۸۰ درصد آنها تیروئید شان کم کار است.
وقتی تیروئید کم میشود تمام سیستمهای بدن کند عمل میکنند حتی باعث یکسری بیماریها و یا علائم مثل خستگی عدم تحمل سرما افزایش وزن خشکی پوسته پوسته خواهد شد.
این علائم در افرادی که افزایش سن دارند شایعتر خواهد بود برخی از افرادی که بالای ۶۰ سال هستند با تیروئید و پایین هم چگونه علمی کلاسیک از خود نشان می دهند.
تشخیص کم کاری تیروئید به خصوص در این سنین مشکل از عوامل خاصی نیاز به وجود آوردن مشکلات تیروئیدی طرف را میشود.
تاثیر کم کاری تیروئید بر بیماری های قلبی


کم کاری تیروئید نقطه مقابل پرکاری تیروئید هم هست.
شرایط برای مواردی به وجود میآید غده تیروئید و اندازه کافی هورمون از خود ترشح کند و به اصطلاح کم کار یا کم تحرک است هورمون های تیروئید موظف هستند سوخت و ساز بدن را کنترل کنند.
اگر سطح تیروکسین کم شده باشد بسیاری از عملکردهای بدن هم کم می شود تیروئید کم کار و یا کم کاری تیروئید غده تیروئید را کم میکند و این وضعیت منجر به کمبود هورمون های تیروئیدی و پایین آمدن سرعت متابولیسم بدن می شود.
کم کاری تیروئید و بیماری های قلبی
کم کاری تیروئید شایع نیز این بیماری یک تا دو درصد خانم ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
این افراد به وضوح هورمون تیروئید و شان جایگزین دارد و در بعضی از موارد از قلب آنها محافظت می کند با این حال افراد بسیار بیشتری از خانم هایی که بالای ۶۵ سال سن دارند به کم کاری تیروئید و خفیف مبتلا می شوند.
درمان این بیماری معمولاً خیلی راحت انجام می شود.
در رابطه با تاثیر تیروئید بر روی قلب باید بدانید که کم کاری تیروئید بر چندین روش برای قلب و سیستم گردش خون تاثیر زیادی می گذارد.
هورمون تیروئید اگر نکاتی باشد ضربان قلب را کم می کند و باعث می شود که انعطاف پذیری عروق کم بشود فشار خون و گردش آن در بدن بالا می رود.
افزایش سطح کلسترول را در پی دارد و منجر به تنگ شدن عروق می گردد از دیگر پیامدهای آن پایین بودن سطح تیروئید هم هست.
از دیگر علائم غیر قلبی که مرتبط با دردهای عضلانی هست هم می تواند مشکلاتی را به وجود آورد درد عضلانی یکی از علائم کم کاری تیروئید و همچنین عوارض جانبی داروهای استاتین کاهش دهنده کلسترول هستند.
در حقیقت تحقیقاتی که انجام شده است در افرادی که تحمل استاتین را ندارند این بیماری بیشتر دیده می شود برخی از متخصصان اعتقاد دارند که کم کاری تیروئید برای کسانی که میالژی مرتبط با استاتین دارد سخت تر است.
کم کاری تیروئید تحت بالینی و بیماری های قلبی


برای اینکه مشکلات تیروئیدی تشخیص داده شود تا ۶ بعد از آزمایش های مرتبط با هورمون های محرک تیروئید را اندازه بگیرد و غده هیپوفیز را مورد آزمایش قرار بدهد غده تیروئید tsh هم می گویند.
بنابراین tsh بالا نشان دهنده پایین بودن میزان هورمون تیروئید هم هست معمولاً tsh باید بین چهل و پنج صدم تا ۴.۱۲ میلی لیتر باشد ندی که بدون علامت هستند.
آزمایش های معمولی توصیه نخواهد شد شواهد کافی برای اثبات آن وجود نخواهد داشت.
از آنجا که دو علامت اصلی کم کاری تیروئید از خستگی و افزایش و بستن این دو عامل به شدت دیده میشود برخی از پزشکان بیماران را برای هر آزمایشی آماده میکند.
همچنین سطح تی اس به صورت معمول با افزایش سن مقدار افزایش پیدا می کند
آیا درمان کم کاری تیروئید تحت بالینی مفید است؟
یک مطالعه نشان می دهد که پاسخ به این سوال مثبت می باشد محققان به صورت تصادفی ۷۰۰ نفر از افراد بالای ۶۵ سال را کم کاری تیروئید تحت بالینی نداشتن کنترل کرده و مصرف هورمون تیروئید یا دارو را بر روی آنها مشخص کردند.
بعد از یک سال هیچ تفاوتی در علائم و کیفیت زندگی آنها مشاهده نکردند
به نظر می رسد کم کاری تیروئید اثرات نامطلوب بر روی کلسترول می گذارد برای درمان کم کاری تیروئید به سلامت قلب و عروق کمک می کند.