نارسایی قلبی علل و عوامل

نارسایی قلبی علل و عوامل

نارسایی قلبی علل و عوامل

نارسایی قلب به وضعیتی می گویند که در آن قدرت توانایی پمپ کردن خون را به مقدار کافی به تمامی ارگان ‌های بدن را ندارد.

تنها با یک فشار شدت ان  افزایش پیدا می‌کند و به حالت غیر نرمال به خود می گیرد به عبارت ساده‌تر و کلی تر می توان گفت نارسایی قلبی به معنی کم شدن عملکرد قلب است.

یعنی قلب قدرت انقباض و انبساط شکم می شود و نمی تواند خون را به مقدار کافی پمپاژ نماید.

شناسایی و مسائلی که زمینه ساز و کمک کننده به ایجاد بیماری نارسایی قلبی دارند بسیار مورد اهمیت است.

بیماری های زمینه ‌ای

بیماری های زمینه ‌ای
بیماری های زمینه ‌ای

بیماری های زمینه وضعیت های متفاوتی است که عمل کرده بدن را تضعیف می‌کند.

بیماری ‌های قلبی مثل بیماری انسداد عروق کرونر هیپرتانسیون پرفشاری خون کاردیومیوپاتی بیماری های دریچه های آریتمی ها به صورت مزمن هستند.

یکسری از بیماری ‌های مادرزادی قلبی و گاهی بیماریهای پریکارد بیماری‌ های زمینه ‌ای و قلب و عروق است که به دنبال آن می تواند دیابت و بیماری کلیوی و بیماری های مزمن ریوی ایجاد شود.

شایع ترین دلیل نارسایی های قلبی ایسکمیک است یعنی بر اثر آترواسکلروز ارز عروق کرونری سکته قلبی می  شود و بهره از سلول های عضلات قلب اصطلاحا می میرند.

یا قدرت انقباض خود را به صورت کامل از دست می‌دهند و به همین دلیل انقباضات قلبی کم تر می‌شود و خون رسانی به ارگان ‌های مختلف کاهش پیدا می کند.

عوامل تشدید کننده یک نارسایی قلبی تحت درمان عبارت هستند از:

  • عدم رعایت رژیم غذایی مثل افزایش دریافت نمک
  • مصرف بیش از حد مایعات
  • عدم همکاری بیمار در مصرف به موقع و مرتب دارو هایی که پزشک تجویز کرده است یا استفاده نکردن از یک سری از دارو ها که منع مصرف دارند.
  • ایجاد یا تشدید ایسکمیک یا سکته های قلبی بسیار حاد تشدید پر فشاری خون آریتمی های حاد یا هرگونه عفونت آمبولی ریه آنمی ، تیروتوکسیکوز بارداری، میوکاردو  اندوکاردیت های عفونی و…
مطالعه بیشتر  اکو کاردیوگرافی چیست؟

علائم و نشانه های نارسایی های قلبی

علائم و نشانه های نارسایی های قلبی
علائم و نشانه های نارسایی های قلبی

نشانه هایی که در پس خونرسانی های ناکافی به بافت های مختلف از بدن به وجود می آید باعث خستگی زودرس کاهش انرژی تنگی نفس می شود و یا با افزایش فشار پرشدگی داخل قلب رخ می دهد.

در مراحل اولیه امکان دارد این بیماری کاملا بی علامت باشد و فقط در معاینه یا اکوکاردیوگرافی آن را تشخیص داد.

بیماران در این مرحله عمدتاً محدود به بیماران در ریسک های کاردیو پاتی هستند که مورد بررسی قرار می گیرند.

به تدریج با پیشرفت کردن این بیماری علائم یکی خود را نشان می‌دهند و احساس تنگی نفس در زمان انجام فعالیت ها و در موارد شدیدتر در زمان استراحت هم به وجود می اورد.

اگر بیماری شدت پیدا کرده باشد سرفه های خشک مکرر رخ می دهد گاهی این سرفه همراه با خلط خونی و یا کف دار هستند.

ناحیه ساق و مچ پا دچار تورم می شود فرد احساس خستگی و ضعف عمومی کند.

مدام سرگیجه و بیحالی را تجربه می‌کند تپش قلب و ضربان های نا منظم دارند و کاهش اشتها و کاهش میل جنسی هم می تواند از نشانه های نارسایی قلبی باشد.

درمان نارسایی قلبی

هدف برطرف کردن نشانه ها و از بین بردن عواملی که باعث تشدید بیماری می‌شود و همچنین کنترل بیماری ‌های قلبی زمینه ای و ارثی می باشد.

باید توجه کنید که درمان دارویی در بیمارانی که دچار اختلالات بدون علامت هستند و اختلالاتی که در بطن چپ بود به وجود می‌آید.

واقعا لازم است به اگر این اختلالات بدون علامت باشد به معنی این نیست که داروی که تجویز شده است.

مطالعه بیشتر  متخصص قلب و عروق

مصرف نشود عدم مصرف دارو در این مجرا باعث می شود که بیماری به سرعت و شدت پیدا کند و مشکلات جبران ناپذیری را به همراه بیاورد.

اقدامات عمومی

رژیم غذایی را کاملا جدی بگیرید و از مصرف نمک دوری کنید.

غذا ها را بدون نمک و روغن طبخ کنید.

از مصرف مایعات زیاد و پشت سر هم دوری کنید.

از مصرف دارو هایی که متفرقه هستند به ویژه مسکن ها اجتناب کنید به علت عوارض شدید عفونت ها تا جایی که امکان دارد از واکسن های آنفولانزا و کرونا استفاده کنید.

بدنی مناسب شدت بیماری و انواع آن را کاهش می دهد از فعالیت های شادی و خسته ‌کننده دوری کنید سعی کنید فعالیت های تان کنترل شده و منظم باشد.

درمان دارویی

مهارکننده های آنژیوتانسین مثل کاپتوپریل و آنالاپریل استفاده کنید.

در برخی از افرادی که در معرض احتمال های قلبی شدید در آینده هستند و در تمام بیمارانی که به اختلال عملکرد بی ‌علامت بطن چپ دچار شده ‌اند پیشگیری از تشکیل و پیشرفت بیماری و همچنین درمان نشانه‌ های این بیماری مصرف این سری از دارو ها موثر است.

در صورت عدم تحمل مهارکننده ها از دارو های دیگری استفاده کنید.

حتما باید این موارد را به پزشکتان بگویید در تمامی افرادی که مبتلا به عملکرد بی علامت بدن چرب هستند و دچار نارسایی قلبی می باشند مهارکننده های آنزیم تجویز می گردد.

در بیماران دچار نارسایی قلبی که شدت حملات قلبی آنها زیاد است این دارو ها شدت حملات قلبی آنها زیاد است توزیع این دارو ها بالاتر می برد.

علت نارسایی قلبی

علت نارسایی قلبی
علت نارسایی قلبی

نارسایی قلبی دلیل متفاوتی دارد در وضعیت از مواقع به دلیل مشخصی وجود ندارد ولی شایع ترین دلیل نارسایی قلبی شامل بیماری های قلب و قلب عروق کرونر است.

در این بیماری به دلیل انسداد های کامل رگ به رگ های کرونر خونرسانی به قلب به صورت جزئیات انجام می‌شود و در نشر قسمت از قلب به صورت کامل غیر فعال می گردد.

مطالعه بیشتر  نحوه گرفتن نوار قلب و اهمیت انجام آن

مشکلات عضله قلب فشار خون بالا مشکلات دریچه قلب ضربان غیر طبیعی استفاده از مواد سمی بیماری های مادرزادی دیابت و بیماری های غده تیروئید همگی از دلایل نارسایی قلبی هستند.

مراجعه به پزشک در چه زمانی ضروری است

اگر هر کدام از علائم زیر تجربه کرده خیلی سریع باید با پزشک مشورت کنید:

  • درد قفسه سینه
  • ضعف شدید
  • غش کردن ضربان
  • قلب تند و نا منظم همراه با تنگی نفس

اگر این علائم و نشانه‌ ها را داشتید به دلیل نارسایی قلبی اتفاق افتاده است و سایر موارد مانند بیماری های ریوی و قلبی امکان دارد یا این علائم را نشان بدهند.

به همین دلیل نباید به صورت امکان دارد به معنای وخامت قلب باشد و یا اگر دارویی مصرف می کند امکان دارد آن دارو ها دیگر پاسخگو نباشند به همین دلیل مراجعه به پزشک در اولویت است.

دلیل پیدایش نارسایی قلبی چیست؟

نارسایی قلبی معمولا بعد از شرایطی که بزرگ شده است به وجود می آید با این ها برای ایجاد نازل های قلبی نیاز به ضعف عضله قلب نیست و عارضه که به وجود می‌آید.

معمولا در دیواره های بدن رخ می‌دهد در نارسایی قلبی حفره های اصلی ممکن است سخت شوند و به طور مناسب بین ضرب آن ها پر نگردند.

در برخی از موارد نارسایی قلبی امکان دارد ماهیچه قلب آسیب ببیند و ضعیف شود و تا حدی گشاد شود تا جایی که قلب نتواند آن را به صورت موثر در کل بدن گردش بدهد.

در قلب سالم در  تخلیه معمولاً ۵۰ درصد یا حتی بیشتر است که این به این معنی است که بیش از نیمی از خون در بطن ها حین استراحت قلب پر می شود با هر ضربان خارج می‌شود اما ارزان قلبی و حتی با کسری از تخلیه امکان دارد رخ بدهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *