سی تی آنژیو بهتر است یا انژیوگرافی؟

سی تی آنژیو بهتر است یا انژیوگرافی؟

سی تی آنژیو چیست؟

امروزه پزشکان و متخصصان در تلاشند تا با استفاده روش های نوین، کاربردی و کاملاً دقیق سایر آسیب های جسمانی را بررسی نمایند، یکی از بیماری‌ هایی که می‌ تواند سلامت افراد را با خطرات جدی مواجه کند آسیب های مربوط به قلب است که در مواردی می تواند منجر به بروز بیماری و یا سکته های خفیف و شدید در ناحیه مغز و قلب شود.

متخصصان چند روش برای بررسی قلب را آموزش دیده که بر اساس وضعیت فرد می‌ توانند بهترین و کاربردی ترین اقدام را انجام دهند، یکی از روش هایی که پزشکان برای بررسی قسمت های مختلف قلب مناسب می‌ دانند سی تی آنژیو می باشد که برای بررسی ناهنجاری های عروقی که به صورت اکتسابی و مادرزادی اتفاق می‌ افتد مناسب خواهد بود.

البته به واسطه سی تی آنژیو پزشکان می توانند دریچه قلب را به صورت دقیق بررسی کرده و اگر میزانی از رسوبات کلسیم در عروق قلبی وجود داشته باشد به واسطه سی تی آنژیو قابل بررسی و مشاهده خواهد بود.

پزشکان و متخصصان این روش را کاملاً کم تهاجمی و اصولی دانسته و می توانند به نتیجه به دست آمده اعتماد کنند و البته بر اساس شواهد علت عوارض پیش آمده را بررسی می کنند و به طور دقیق مشکل و بیماری مربوطه را تشخیص می دهند.

پزشکان هنگام انجام سی تی آنژیو برای آنکه فرآیند مربوطه دقیق و بدون خطا انجام شود تمامی وسایل فلزی را از بیمار دور کرده و با استفاده از یک لباس راحت فرد را تحت مجاورت با دستگاه قرار می دهند.

از آنجا که ممکن است پزشک نتواند تمامی بخش ها را با این نوع تصویر برداری مشاهده کند یک ماده به نام حاجب به خون تزریق کرده که پس از مدتی گردش در تمامی شریان‌ ها تمامی جزئیات در سی تی آنژیو قابل بررسی می باشد.

مطالعه بیشتر  نارسایی قلبی علل و عوامل

بهتر است که برای انجام سی تی آنژیو به مراکزی مراجعه کنید که به صورت تخصصی این فرایند را انجام می دهند تا با کمترین میزان آسیب و با عملکرد دقیق نتیجه مطلوب را دریافت نمایید.

آنژیوگرافی چیست؟

آنژیوگرافی چیست؟

یکی دیگر از روش هایی که پزشکان می‌ توانند به صورت دقیق و بدون خطا وضعیت قلب و عروق را بررسی کنند آنژیوگرافی است، با استفاده از فرآیند آنژیوگرافی که روشی تهاجمی به شمار می‌ آید پزشک می تواند رگ ها را به طور دقیق بررسی کرده و هرگونه تنگی و یا گرفتگی در قسمت عروق کرونر قلب را به طور واضح مشاهده خواهند کرد.

برای انجام آنژیوگرافی قلب پزشکان از دستگاه های مخصوص استفاده کرده که با عبور اشعه ایکس از سایر بافت ها و عضلات قلب می توانند تصویربرداری دقیقی را داشته باشند.

برای آنکه اشعه ایکس از بافت های عضلانی به راحتی عبور کند و در مقابل بافت های مقاوم با تصاویر تیره مواجه نشود پزشک تزریق ماده حاجب را نیز در این فرآیند الزامی می داند زیرا کمک می‌ کند تا اشعه ایکس به سایر عروق و بخش های پنهان قلب نفوذ کرده و تصویری واضح و دقیق تر به دست می‌ آید.

پزشکان و متخصصان انجام آنژیوگرافی را برای بیماران قلبی مناسب دانسته و به این واسطه می‌ توانند علاوه بر بررسی رگ ها و عروق مختلف اگر نیاز باشد روش های درمانی را انجام دهند.

پزشکان معتقدند که برای انجام آنژیوگرافی بیمار باید طی چند روز قبل از این عمل و بعد از آن تحت مراقبت قرار بگیرد، آنژیوگرافی یکی از روش های کاربردی برای بررسی مشکلات قلبی می باشد و اگر پزشک انجام آن را مناسب بداند بهتر است که فرد در شرایط کاملا مساعد آنژیوگرافی را انجام دهد.

عوارض آنژیوگرافی

عوارض آنژیوگرافی
عوارض آنژیوگرافی

همانطور که گفته شد یکی از روش های کاربردی و نوین برای بررسی آسیب‌ های قلبی آنژیوگرافی است اما در کنار کاربردهای فراوانی که دارد ممکن است آسیب ها و عوارضی محدود را برای افراد به همراه آورد، بهتر است که پیش از انجام آنژیوگرافی با عوارض احتمالی آن آشنا شوید تا در صورت مواجهه با آنها هرگونه نگرانی را از خود دور کرده و اجازه دهید که روند درمان با آرامش و بدون استرس طی شود.

مطالعه بیشتر  رژیم غذایی بیماران سکته قلبی

بعد از انجام آنژیوگرافی خونریزی از ناحیه رگ ها امری کاملا عادی می باشد اما پزشک می‌ تواند با مهارت بسیار کافی از گسترش خونریزی ناحیه زخم جلوگیری کرده و از تجمع عفونت در این بخش حساس جلوگیری می کند.

بعد از انجام آنژیوگرافی در زمانی محدود تپش قلب ممکن است کمی غیر عادی باشد و این فرآیند تا زمانی که اثر ماده حاجب در بدن وجود داشته باشد ممکن است پیش آید، اما در مدت زمانی کوتاهی این عارضه از بین رفته و تپش قلب به حالت عادی باز می گردد.

در مواردی که ماده حاجب برای آنژیوگرافی به بدن تزرزق میشود ممکن است برخی از افراد با حساسیت‌ های خاصی مواجه شوند که معمولا به صورت خارش پوستی و جوش های ریز و مشابه با کهیر بروز داده میشود، و البته در موارد بسیار نادر احتمال پوسته شدن پوست کف دست و پا وجود داشته و ممکن است فرد به واسطه تزریق این دارو با تنگی نفس مواجه شود.

بهتر است که همه عوارض احتمالی آنژیوگرافی را دانسته تا صورت مواجهه با آنها به جای نگرانی و آشفتگی اقدامات لازم را جهت بهبود و کنترل آسیب انجام دهید.

بعد از انجام آنژیوگرافی ممکن است فرد با سکته قلبی و مغزی مواجه شود البته این اتفاق زمانی بروز پیدا می‌ کند که میزان گرفتگی و تنگی رگ ها در حد بسیار زیاد باشد و ممکن است ضمن انجام آنژیوگرافی فرد با پارگی عروق مواجه شود.

بروز قطعی مرگ در آنژیوگرافی بسیار نادر است مگر اینکه فرد به دلیل خونریزی های شدید و یا سکته های بسیار قوی در معرض آسیب های جدی قرار بگیرد، بعد از انجام آنژیوگرافی به دلیل دریافت اشعه ایکس ممکن است آسیبی در کارکرد کلیه ها به وجود آید که در اغلب موارد کاملا زود گذر هستند.

مطالعه بیشتر  حمله پانیک و اختلالات پانیک

سی تی اسکن آنژیو بهتر است یا آنژیوگرافی

سی تی اسکن آنژیو بهتر است یا آنژیوگرافی
سی تی اسکن آنژیو بهتر است یا آنژیوگرافی

در طی انجام روش هایی مانند سی تی آنژیو و یا آنژیوگرافی پزشکان هدفی مشترک را دنبال کرده و سعی دارند با روش‌ های دقیق و بر اساس شرایط جسمانی بیمار اقدامات لازم را جهت بررسی قلب و سلامت سایر اعضای آن انجام دهند.

اما در این مسئله که سی تی آنژیو بهتر است یا آنژیوگرافی نظر بیماران به دلیل آگاهی محدودی که دارند چندان دقیق نبوده و این پزشکان هستند که سعی دارند با دقت بسیار زیاد بهترین روش ها برای افراد انتخاب نمایند.

در هر صورت این روش ها فرآیند های دقیق و کاربردی هستند که ممکن است در مواردی عوارض خاصی را به همراه آورند.

با وجود بیماری های خاص در نواحی مختلف قلب پزشکان تشخیص می دهند که کدام روش برای بررسی بخش های مختلف مناسب تر است، هر دو روش به یک اندازه از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار هستند و پزشکان تنها بر اساس میزان آسیب های به وجود آمده انتخاب خواهند کرد که کدام روش بهترین گزینه برای تصویربرداری از نواحی مختلف قلب می باشد.

اگر پزشک تشخیص دهد که به دلیل گرفتگی بسیار زیاد عروق ممکن است طی آنژیوگرافی عوارضی مانند خونریزی اتفاق بیفتد، ترجیح می‌ دهند تا از سی تی اسکن آنژیو استفاده کنند، اما اگر متوجه شوند که سایر بافت‌ های قلب سالم هستند و عروق گرفتگی چندانی ندارند در این مرحله آنژیوگرافی به دلیل دقت بالاتر انجام پذیرد.

هر دو روش به یک اندازه کارایی داشته و انتخاب آنها بر اساس وضعیت افراد انجام میشود، پزشکان می‌ توانند با بررسی نتایج آزمایشات و سایر معاینات تشخیص دهند که در بین دو روش ذکر شده کدام یک مناسب تر هستند و می توانند نتیجه دقیق تر را به دست آورند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *