سندروم کوشینگ چیست؟
سندروم کوشینگ عارضه بسیار نادر است که در اثر افزایش میزان هورمون کورتیزول در سطح بدن به وجود می آید.
کورتیزول هورمون به واسطه غده فوق کلیوی تولید خواهد شد و وجود آن برای ادامه حیات انسان ضروری است و وجود ان به بد کمک میکند تا در مواقعی که دچار استرس و تنش شده است یا بیماری خاصی ندارد.
واکنش مناسب بتواند نشان بدهید به علاوه بر تمام قسمت های بدن تاثیر می گذارد.
حجم زیادی از در ساعت های اولیه صبح و مقدار بسیار کمتر از آن در طول شب ها تولید می شود و به سمت بدن می رسد چنانچه بدن کورتیزول زیادی تولید کنند و صرف نظر از علت اینکه افزایش کوشینگ را به وجود می آورد.
یکی از دلایل موفقیت جنبش سندروم کوشینگ وجود تومور در غده فوق کلیوی است که باعث بالا رفتن سطح تولید کورتیزول میشود.
تولید هورمون ACTH باعث بالا رفتن تولید کورتیزول در صنعت غدد فوق کلیوی می شود که در نهایت منجر به ابتلا شدن به زنان کوشینگ میشود.
بیماری کوشینگ کشنده است


سندروم کوشینگ عارضه بسیار نادر است که ممکن است مشکلات حاد و زیادی به دنبال داشته باشد.
با وجود اینکه این بیماری غیر شایع از عوارض آزاد دهنده مثل از دست دادن حافظه را به دنبال دارد که میتواند باعث بیماری کوشینگ هم شود.
از طرفی بیماری کوشینگ امکان دارد بدون درد می باشد که در آن صورت مورد خطرناک و کشنده بودن آن باید با پزشک صحبت شود.
بعد از اینکه علائمی مثل اضافه وزن غیر طبیعی همراه با مشکلات پوستی اختلالات حافظه به وجود آمد حتما باید سریعاً به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنید و مراحل تشخیص و درمان این بیماری را در پیش بگیرید.
دلیل سندروم کوشینگ در کودکان و بزرگسالان
بیماری کوشینگ می تواند بر اثر به وجود آمدن تومور یا مصرف یک سری از داروها وجود دارد گاهی این تومورها که در غده فوق کلیوی هستند باعث افزایش تولید سطح کورتیزول می شود.
هیپوفیز غده به کوچک ریز است که در زیر مغز قرار گرفته و هورمون های تنظیم کننده دیگر را در بدن تولید می کند.
وجود تومور در غده هیپوفیز می تواند یکی از دلایل بیماری کوشینگ باشد بعضی از تومور هایی که هیپوفیز هورمونی به نام آدرنو کورتیکوتروپیک تولید می کند.
در غده فوق کلیوی تحریک می شوند و قدرت فوق کلیوی را تعریف کند که مقدار بسیار بیشتری کورتیزول تولید کند.
در این حالت عارضه بیماری کوشینگ نامیده می شود البته امکان رشد تومور های تولید کننده این هورمون در نقاط دیگری از بدن به وجود می آیند و مشکلاتی را افزایش دهند.
برای سندروم کوشینگ سناریوهای بسیار متفاوتی بیان شده است نظریه اول به اینگونه است که بیماری کوشینگ در پی تولید و هورمون Acth توسط های تومور هیپوفیز می باشد.
این هورمون که غدد فوق کلیوی را تحریک می کند کورتیزول بیشتری تولید کند بالا بودن میزان کورتیزول از سلول های سالم هیپوفیز جلوگیری می کند.
سناریو دوم
در حالت ترشح هورمون به واسطه غده اکتوپیک تومورهای غیر هیپوفیز هورمون Acth را ترشح می کنند این هورمون ها سطح کورتیزول بالا می برد.
بالا بودن کورتیزول از سلولهای سالم هیپوفیزی جلوگیری می کند.
سناریوی سوم
در صورت مبتلا شدن به بیماری های غدد فوق کلیوی این غدهها حجم بالایی از کورتیزول تولید میکنند بالا بودن میزان کورتیزول به واسطه ی هیپوفیز از سلامت آن غدد جلوگیری می کند.
علائم سندروم کوشینگ


نشانه ها و علائم سندروم کوشینگ بسیار زیاد هستند تمام بیمارانی نشانه ها و علائم را ندارند برخی بیماران علاقه کمتر و خفیف تری دارند.
مثلا افزایش وزن قادرید قاعدگی های نامنظم امکان دارد در وضعیت وجود داشته باشد و در برخی بیماران دچار نوع شدیدتر از بیماری میشوند و تنها با تمام علائم میتواند روبرو شود.
شایع ترین علائم کوشینگ در بزرگسالان شامل افزایش وزن در قسمت اصلی بدن که غالباً با چاق شدن پاها و بازوها همراه نیست.
تغییر در حافظه فشار خون بالا از بین رفتن تمرکز و همچنین مشکلات دیگری مثل ضعف عضلانی به دلیل کم بودن پروتئین در بافت های بدن هستند
از علائم سندروم کوشینگ می توان به بیخوابی عفونت مکرر و کبود شدن سریع بدن افسردگی نازک شدن پوست ایجاد ترک های پوستی جوش و آکنه تاثیری در بانوان زرد شدن استخوان ضعف نشانه و مفصل ران ورم کردن پا و پایین پا دیابت اشاره کرد.
تشخیص سندروم کوشینگ
تمام بیماری ها دچار همه علائم و نشانه های سندروم کوشینگ نمیشوند و بسیاری از علائم ان مثل افزایش وزن و فشار خون بالا در عمو مشاهده می شود.
تشخیص دادن سندروم کوشینگ بر پایه این نشان را به تنهایی کار دشواری است و باید یک اثری آزمایش و تست انجام شود.
چنانچه تشخیص داده شود باید تعیین کرد که این بیماری چقدر پیشرفت کرده است این ازمایش نشان میدهد که هر فردی در بدن چقدر است که آیا این حجم از غیر طبیعی است یا خیر.
اندازه گیری کورتیزول
اندازه گیری کورتیزول در آب دهان یا ادار پرکاربردترین آزمایش است میتوان برای این سندروم انجام داد.
میتواند زیاد بودن تولید کورتیزول را با مصرف قرص های کوچکی به نام دیزی متازون هم تایید نمود که مانند کورتیزول عمل میکند.
تست آزمایش سرکوب دگزامتازون هم نام دارد اگر بدن کورتیزول را تنظیم کند میزان کورتیزول کم میشود اما اگر بیمار دچار کوشینگ می باشد.
مهار و تنظیم خیلی دشوار است آزمایشگاه مورد دلیل قطعی برای تشخیص سندروم کوشینگ نیستند و بیماریها و مشکلات دیگری میتواند باعث افزایش کورتیزول بر بدن شود.
عارضه هایی که وضعیت شبیه به سنروم کوشینگ دارند اصطلاحا وضعیت کوشینگ کاذب نام دارد و به دلیل تشابه ان به بیماری اصلی علائم و نتیجه آزمایش به این نام بنا نهاده شده اند.
پزشکان لازم میداند که آزمایش های کامل انجام شود و باید عوارض دامن زدن به این وضعیت مثل افسردگی را بررسی کنند تا میزان کورتیزول در طول درمان به حد مجاز کم شود.
اگر میزان کورتیزول کم نشود به ویژه الان نیستی جسمی هم افزایش پیدا کند احتمال اینکه فرد به سندروم کوشینگ مبتلا شده باشد بالا میرود.
آزمایش های لازم برای تشخیص بیماری کوشینگ


آزمایش و تست های زیر برای تشخیص بیماری انجام می شود که عبارتند از اندازه گیری غدد فوق کلیوی باشد میزان هورمون فلان درصد خون کم میشود.
اگر سندروم کوشینگ از دلایل دیگر نجفی رفته باشد میزان آن در حد مجاز و بالا خواهد بود بنابراین با اندازه گیری این هورمون در خون می توان آن را تشخیص داد.
نمونه برداری از سینوس پترو زال تحتانی
بهترین آزمایش برای تشخیص این تومار ها تولید کننده هیپوفیز هستند یا در بخش دیگری از بدن این آزمایش به صورت نمونه برداری انجام میشود.
لوله پلاستیکی کوچک را وارد وریده راست و چپ و کشاله ران یا گردن می کند و آنها را به سمت ورید نزدیک به سمت غده هیپوفیز حرکت می دهد.
از خون از این مویرگ ها به سمت غده هیپوفیز وصل میشود و بیرون کشیده میشود پزشکی و دارویی را در این زمان تزریق میکند تا سطح هورمون را بسنجد.
چنانچه میزان هورمون و فولاد در نزدیکی غده هیپوفیز بیشتر بود در نتیجه مشخص میشود که سندروم کوشینگ وجود دارد.
روش های درمان کورتیزول بالا و بیماری کوشینگ
انواع روش های زیادی برای درمان بیماری و صندوق کوشینگ وجود دارد که عبارتند از درمان گیاهی در طب سنتی در خانه.