فشار خون بالا یکی از بیماری های بسیار شایعی در کل دنیا از این بیماری به صورت خاموش روند خود را آغاز میکند.
بین ان هم امکان دارد تا شما چند سال از وجود آن هیچگونه اطلاعی نداشته باشید زیرا هیچ علامتی ندارد اما حتی در همین مرحله هم میتواند عوارض متعددی برای بدن به وجود آورد.
حدود نیمی از بزرگسالان و سالمندان با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند.
به همین دلیل آشنایی با عوارض و علائم آن میتواند راه های کنترل را برای خودتان و حتی از خانواده در دسترستان قرار بدهد و دانستن اطلاعات در رابطه با فشار خون بالا ضروری است.
اگر شما یا یکی از اعضای خانواده به جز این افراد هستید و دچار پرفشاری خون هم هستید پیشنهاد میکنیم حتما این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.
عوامل موثر در افزایش فشار خون
متاسفانه نمی توانید درخواست خودتان را برای ابتلای افراد به بیماری های فشار خونی تثبیت کرده و آن را بر روی یک واحد خود خواسته تعریف نمود به طور کلی این بیماری به دو دسته ثانویه و اولویت تقسیم می شود.
فشار خون و ثانویه که از نامش مشخص است که علت اولیه در آن شناسایی را به راحتی می داند.
فکر می کنید و امکان دارد بعد از سالها آشکار شوند ممکن است باعث بیماریهای مادرزادی مشکلات قلبی عروقی نارسایی کلیه مشکلات تیروئیدی و تومورها به وجود آید در حالتی باید ابتدا علت اولیه آن شناسایی و درمان شود.
اما نوع دیگر هم آن را فشار خون معمولی است که به هیچ علت مشخص در زمان به وجود میآید و تحت تاثیر عوامل مختلف قرار می گیرد.
احتمال اینکه بروز این مشکل به ژن ها تغییرات فیزیکی و محیط هم مرتبط باشد وجود دارد.
برخی از عوامل که میتوان در بروز این بیماری نقش داشته باشد عبارتند از استرس بی تحرکی وزن زیاد مصرف الکل مصرف سیگار و مواد مخدر رژیم غذایی نادرست.
علائم فشار خون بالا
در اکثر رگ ها خون قرار دادر و یا فشار را به دیواره های رگ ها وارد خواهد شد و این فشار در واقع همان فشار خون است که در نقاط مختلف بدن متفاوت خواهد بود.
به طور کلی با توجه به شرایط مختلف بر اساس یک محدوده نرمال فشار خون تعریف می شود فشار خون اعداد فرد از یک محدوده را نشان میدهند و گفته میشود که فرد دچار فشار خون بالا فشار شده است.
همانطور که میدانید این وضعیت امکان دارد در برخی از افراد بدون علامت باشد اما با پیشرفت بیماری و گذر زمان فرد علائم متعددی را ممکن است تجربه کند.
از جمله مهمترین نشانه ها عبارتند از سردرد شدید گرگرفتگی و سر شدن صورت سرگیجه تنگی نفس خون دماغ عصبی شدن احساس خستگی بروز مشکلات بینایی احساس درد در ناحیه قفسه سینه مشاهده خون در ادرار است.
کسی که چند مورد از این علائم را دارد و خیلی سریع نسبت به درمان اقدام کنند البته قبل از آن باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تا تشخیص داده شود و جهت کاهش یکسری دارو ها برای تجویز می گردد.
باید یادآوری کنیم که امکان دارد این بیماری کاملا بدون علامت باشد پس اگر احساس می کنید که فشار خون خود یا اطرافیانتان بالا است هیچ منتظر علائم نباشید.
بهتر است برای اینکه اطمینان حاصل کنید مداوم اندازه گیری به اندازه گیری فشار خون تان بپردازید.
عوارض فشار خون بالا
بیماری پرفشاری خون اگر نادیده گرفته شود و به موقع درمان و کنترل نشود میتواند پیامد جبران ناپذیری داشته باشد.
این مشکل به راحتی میتواند تمام قسمت های بدن را تحت تاثیر خودش قرار دهند و در عملکرد آنها اختلالاتی به وجود آورد.
از جمله عوارض بالا رفتن فشار خون عبارتند از ضعف بینایی حمله قلبی مشکلات کلیوی مشکلات جنسی مشکل قلبی و سکته.
بیماری های قلبی و عروقی
مهمترین قسمتی که در خواب و فشار خون به آن مرتبط می شوند قلب انسان است.
آسیب به قلب می تواند باعث بروز مشکلات قلبی و عروقی و از جمله رسیدن آسیب به بیماریهای عروق کرونری و سرخرگ ها و همچنین نارسایی قلبی و بزرگی قلب چه اشاره کرد.
یکی از خطرناکترین عوارض آن استامکان دارد در اثر فشار خون بالا این مشکلات به وجود می آید و چنین عوارضی دهنده پیشرفت باشد و موجب به وجود آمدن حملات قلبی و حتی مرگ ناگهانی در فرد شود.
آسیب به مغز
خونرسانی به مغز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به وجود آمدن مشکلاتی در سرخرگ ها این قسمت وصل می شوند در عملکرد مغز را تحت تاثیر خود قرار دهند.
زوال عقل سکته مغزی از عوارضی است که در صورت عدم کنترل فشار خون بالا به وجود می آید.
ایجاد اختلال در عملکرد کلیه ها
کلیه ها از اعضای آسیب پذیری در اثر فشار خون بالا می باشند فشار بالا و عروق آسیب دیده میتواند بیماریهای مختلف کلیوی مثل زخم کلیه های کلیه را به دنبال داشته باشند
آسیب به چشم ها
به دلیل اینکه عروق چشم بسیار ظریف و حساس هستند و به خون سازی به چشمان کار سختی است و در مقابل فشار خون بالا ممکن است آسیب ببیند.
اگر آنها صدمه ببیند امکان دارد فرد دچار آسیب شبکیه نوروپاتی بینایی و یا تجمع مایع در زیر شبکه چشم خود شود.
علت بالا رفتن ناگهانی فشار خون
بالا رفتن ناگهانی فشار خون بسته به اینکه نوع محلولی است یا ثانویه دلیل متفاوت دارد.
اگر فرد دچار فشار خون ثانوی میشود بیماری زمینه ساز و تشکیل کننده درد های ناگهانی و مصرف داروهای خاص می شود که مهمترین علت افزایش ناگهانی فشار خون در فرد هستند.
اگر فشار خون از نوع اولیه باشد احتمال این که دچار حمله عصبی کم آبی بدن و استرس و غیره شده است یا اینکه مصرف برخی از مواد غذایی الکل مخدر منجر به این مشکل شده است
درمان فشار خون بالا در منزل
به محض اینکه بیماری پرفشاری خون به واسطه پزشک تشخیص و تایید میشود درصد به کنترل و درمان آن برمیآید.
با توجه به اینکه پزشک متخصص سبک زندگی مصرف دارو برای شما تجویز میکند باید در درمان بیماری خود کاملاً جدی باشید.
در کنار مصرف داروهای خود می توانید از دمنوش های گیاهی و دارو های خانگی موثر در کاهش فشار خون هم استفاده کنید.
راه کاهش فوری فشار خون بالا
انجام دادن اقدامات صحیح و عباراتی داشتن بهترین عکس العمل در زمان افزایش فشار خون یکی از مهمترین گام ها در جهت پیشگیری از بروز عوارض خطرناک بیماری است.
یکی از اقدامات موثر در کاهش فوری فشار خون ماساژ شانه و گردن می باشد.
این قسمت ها را به آرامی ماساژ بدهید و بیماران به حفظ آرامش تشویق نمایید همچنین می توانید خیلی سریع یک قرص زیر زبانی به او بدهید.
اگر قرص در دسترستان نیست از ترشیجاتی مثل سرکه سیب با گروه آبلیمو آب نارنج و غیره برای درمان های اورژانسی و فوری استفاده نماید.
علاوه بر این موارد زیر یکی از مواردی است که به سرعت فشار خون را کم می کند شما میتوانید مقدار شربت سیر تهیه کنید و به بیمار بدهید.
فکری برای کاهش وزنتان انجام بدهی تنبلی و دیده را کنار بگذارید ورزش کنید آرامش خود را حفظ کنید.
از عواملی که باعث استرس میشود دوری کنید و مواد مخدر و الکل و مصرف نکنید داروهای خود را به مصرف کنید به سلامت خود اهمیت بدهید و شکافهای خود را به صورت منظم انجام دهد.