رژیم غذایی خوب و مناسب و انجام یکسری فعالیت های ورزشی اگر به صورت مستمر باشد در پیشگیری و درمان فشار خون برای سنین جوانی و میانسالی میتواند بسیاراثر بخش باشد.
حذف یک سری از مواد غذایی از برنامه روزانه تغذیه اولین کار مفیدی است که حتما باید در رابطه با پیشگیری و درمان فشار خون انجام دهید مصرف مواد غذایی که دارای منیزیم و پتاسیم هستند و به کنترل فشار خون کمک خیلی زیادی میکنند.
سبزیجات آجیل دانه ها میوه ها و گوشت بدون چربی حبوبات و گوشت سفید منابع بسیار خوب برای کنترل فشار خون هستند.
استفاده از رژیم های متفاوت یکی از راه های بسیار مناسب در درمان مبتلایان به بیماری فشار خون است و البته باید رژیم های غذایی زیر نظر متخصص تغذیه انجام گیرد.
تغذیه مناسب برای درمان فشار خون بالا


فشار خون بالا بیماری خیلی شایعی است که امروزه در جوامع متعددی به وجود آمده است.
سبک زندگی افراد می تواند تاثیر مستقیمی در روند ابتلا یا بهبود این بیماری داشته باشد.
با شروع چند عادت غذایی و انجام یک سری فعالیت های متفاوت مثل کنترل میزان و تعداد وعده های غذایی و حتی کالری شماری می توان فشار خون را کنترل کرد همچنین با مصرف دارو های مخصوص کنترل فشار خون آن را کم کرد. همچنین افراد باید نسبت میزان کالری که مصرف می کنند اطلاع داشته باشند
کالری شماری کمک بسیار زیادی می کند تا بتوانید وزن خود را کم کنید و یا فشار خون خود را کنترل کنید سعی کنید مصرف وعده های غذایی و میزان هر وعده را در طول روز محاسبه کنید.
به مرور زمان کالری مورد نیاز بدنتان مشخص می شود این کار کمک زیادی به کاهش وزن و کنترل فشار خون می کند.
از میزان مصرف الکل اطلاع داشته باشید و بدانید که الکل فشار خون را به شدت افزایش می دهد، همچنین استفاده از نمک های سدیم دار فشار خون را بالا می برد.
فشار خون در خیلی از افراد با استفاده از نمک افزایش پیدا می کند در حقیقت هر چقدر سدیم کم تری استفاده کنید.
بهتر میتواند فشار خون خود را کنترل کنید؛ برای کم کردن سدیم در رژیم غذایی خود روش های ایمن را حتما امتحان کنید.
از دفتر یادداشت غذایی استفاده کنید و ویتامین های موجود در غذاها رو که مصرف میکنید کنترل کنید هدف خود را برای مصرف نمک روزانه ۲۳۰۰ میلی گرم قرار بدهید.
اگر این مقدار را می توانید کمتر کنید تا ۱۵۰۰ میلی گرم در طول روز برسانید البته این را باید زیر نظر پزشک انجام دهید و حتما با مشاور تغذیه مشورت کنید.
از غذاهایی که سدیم آنها کم است استفاده کنید. از غذا های کنسروی غذا های فرآوریشده گوشت های فرآوریشده مثل سوسیس و کالباس و همچنین فست فود ها خودداری کنید.
خوراکی های مفید در کنترل فشار خون


خوراکی های مفید در کنترل فشار خون
منیزیم فیبر پتاسیم به طرز شگفت انگیزی در کنترل فشارخون موثر هستند سبزیجاتی که سرشار از منیزیم پتاسیم و فیبر هستند و سدیمی کمی دارند بسیار تاثیر گذار می باشند.
اب میوه کالری کمتری نسبت به خود میوه دارد زیرا فیبر آن از بین رفته است آجیل دانه ها مخصوصا حبوبات و غیره بسیار غنی از پتاسیم و منیزیم می باشد برای افزایش منیزیم و پتاسیم طبیعی در رژیم غذایی خود از :
- سیب
- زردآلو
- موز
- کلم بروکلی
- هویج
- برگ کلم
- سبزی
- چغندر
- لوبیا سبز
- خرما
- نخود
- انگور
- کلم پیچ
- لوبیا انبه
- خربزه
- پرتقال
- آناناس
- سیب زمینی
- توت فرنگی
دو مدل از بهترین غذا ها برای فشار خون بالا
دانه کدو تنبل
تخمه های کدو تنبل بسیار کوچک است، ولی برای تغذیه مناسب بسیار موثر هستند.
آنها منبع بسیار غنی از مواد غذایی برای کنترل فشار خون می باشند به این دانه ها حاوی پتاسیم منیزیم هستند.
که یک اسید آمینه مورد نیاز در بدن است و باعث تعادل فشاری عروق خونی و کم شدن فشار خون می شود روغن دانه کدو یک درمان طبیعی قوی برای پایین آوردن فشار خون است.
مطالعاتی که انجام شده است مصرف مکمل سه گرم روغن دانه کدو تنبل در طول روز به مدت ۶ هفته باعث کم شدن فشار خون تا حد زیادی می شود.
لوبیا و عدس
لوبیا و عدس سرشار از مواد مغذی زیادی هستند که به تنظیم فشار خون بسیار کمک می کند.
مطالعاتی که انجام شده نشان می دهد هنگام استفاده از لوبیا و عدس میزان قابلتوجهی از میزان فشار خون در افراد افراد مبتلا به این عارضه کاهش پیدا می کند.
رژیم غذایی و کاهش فشار خون


رژیم غذایی و کاهش فشار خون
چاقی و اضافه وزن با فشار خون بالا ارتباط مستقیم دارد. شیوع فشار خون در کسانی که چاق هستند دو برابر کسانی که وزن متعادل دارند بیشتر است.
در مردان به ازای هر ۱۰ درصد افزایش وزن فشار خون نیز بالاتر میرود بیشتر افرادی که به فشار خون مبتلا هستند هیچ گونه علائمی ندارد.
اما اگر این مشکلات به ارگانهای مختلف بدن آسیب وارد کند به صورت ناگهانی مویرگ های مغز آسیب میبیند و در نتیجه سکته مغزی به وجود می اید.
و در نتیجه پرفشاری رخ می دهد و سبب پارگی مویرگ ها می شود و اختلالات بینایی را به وجود میآورد در قسمت کلیه هم میتواند باعث نارسایی شود و به صورت کلی تمام قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار دهد مواردی از پر فشار ها دیده شده است که کاملا بدون درد است و درمان غیر دارویی آن شامل کم کردن نمک غذایی و ترک سیگار و انجام دادن منظم ورزش و پیاده روی است در صورت دیدن هرگونه علائم که مرتبط با فشار خون خیلی سریع با پزشک مشورت کنید تا دارو های ضد فشارخون را برایتان تجویز کند.
برای درمان فشار خون از چه غذاهایی باید پرهیز کنیم
از سوسیس وکالباس کنسرو ،برگر ها و سایر فرآورده های گوشتی به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از سدیم حتما باید پرهیز کنید سبزی هایی که کنسرو شده اند و در آب نمک قرار گرفته اند مثل:
- خیار شور
- زیتون شور
چیپس و سایر تنقلات جدا خودداری کنید.
افرادی که دچار فشار خون هستند باید ا زمصرف غذاها یی که بصورت کنسروی می باشند خودداری کنند و همچنین ا زمصرف الکل اجتناب کنند زیرا فشار خونشان به شدت بالا می رود تا جای که امکان دارد در زمان طبخ غذا از کره و روغن نباتی استفاده نشود و تا می توانید از روغن زیتون ذرت سویا و کانولا استفاده کنید موادی که حاوی کافئین هستند مثل:
- نوشابه ها
- شکلات
- قهوه
باعث بالا رفتن فشار خون می شود پس به شما عزیزان توصیه می شود این مواد غذایی را در حد اعتدال میل کنید.
در صورت دیدن هر گونه علائمی که مرتبط با فشار خون است حتما با یک پزشک و یک متخصص تغذیه مشورت کنید و از ایشان بخواهید که رژیم غذایی مناسب برایتان تجویز کند
یک متخصص تغذیه می تواند به شما بگوید که در طول روز برای اینکه به وزن ایده آل برسید و میزان کالری مناسب برای بدنتان را مصرف کنید و مواد غذایی مفید را در برنامه روزانه تان بگنجانید.